Μπεκρή μεζέ η συνταγή μας από την Αναστασία

Μπεκρή μεζέ η συνταγή μας από την Αναστασία

Μπεκρή μεζέ η συνταγή μας από την Αναστασία.

Ένα ακόμα μεζεδάκι για τα γιορτινά μας καλέσματα είναι ο μπεκρή μεζές. Όπως το λέει και το όνομα του “μπεκρή” αγαπάει πολύ το αλκοόλ.

Κόκκινο κρασί και τσίπουρο είναι η ιδανική παρέα του. Η διαφορά του από την τηγανιά που είδαμε εχθές είναι η σάλτσα του.

Που είναι κόκκινη και μελωμένη ότι πρέπει για βούτες με φρέσκο ψωμάκι ψημένο στο τζάκι η στα κάρβουνα.

Υλικά : 500 γρ χοιρινό κρέας λαιμός σε κύβους, 60 ml ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,

1 κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια, 1 κίτρινη πιπεριά σε μπαστουνάκια, 1 πορτοκαλί πιπεριά σε μπαστουνάκια, 1 πράσινη πιπεριά

σε μπαστουνάκια, 60 ml λευκό κρασί, 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας, 250 γρ ντομάτες σε κυβάκια, 1 κ. σ. μουστάρδα, ½ κ. γ. αλάτι,

¼ κ. γ. πιπέρι, ¼ κ. γ. κύμινο, ¼ κ. γ. μπαχάρι

Εκτέλεση

Σε μέτρια-δυνατή φωτιά στο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο.

Σοτάρω τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να αλλάξουν χρώμα (γίνονται πιο ανοιχτό) για 2-3 λεπτά περίπου.

Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές αφήνω για ένα λεπτό και σβήνω με λευκό κρασί αφήνοντας το να εξατμιστεί.

Συνεχίζω με τον πελτέ, τα ντοματίνια, τη μουστάρδα και τα καρυκεύματα, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μπαχάρι.

Μειώνω τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνω να βράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρω αμέσως παρέα με κρασί και ψωμί.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Αγαπάει την κουζίνα και δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται ενώ συνήθως τα αποτελέσματα των δοκιμών της είναι πετυχημένα και αμέσως μετά τα μοιράζεται μαζί μας.

Μπεκρή μεζέ η συνταγή μας από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!