Μέρος 2 : Μικρά μυστικά για μεγάλους μάγειρες από την Αναστασία

Μέρος 2 : Μικρά μυστικά για μεγάλους μάγειρες από την Αναστασία

Μέρος 2 : Μικρά μυστικά για μεγάλους μάγειρες από την Αναστασία.

Συνεχίζουμε τις αποκαλύψεις και μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα ακόμα μερικά μικρά μυστικά που κάνουν τη ζωή μου πιο εύκολη και τα φαγητά μου πιο νόστιμα.

Εδώ (κλικ στον σύνδεσμο) είδαμε τα πέντε πρώτα. Σήμερα λοιπόν θα συνεχίσουμε από το νούμερο 6, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνέχεια και να μη σας μπερδεύουμε.

Μυστικό #6 : Βράζουμε όλα τα κρέατα το βράδυ

Αυτό είναι κάτι που το έχω μάθει από τη μαμά και τη γιαγιά μου. Λένε ότι επειδή τα ζώα κοιμούνται το βράδυ, το κρέας ηρεμεί και βράζει πιο εύκολα.

Έτσι όταν έχω να φτιάξω κάποιο φαγητό με κρέας όπως μοσχάρι γιουβέτσι ή κοκκινιστό φροντίζω να το μαγειρεύω το βράδυ.

Το βάζω σε σιγανή φωτιά και η αλήθεια είναι ότι γίνεται πάντα πολύ μαλακό και νόστιμο.

Μυστικό #7 : Τα φαγητά θέλουν ζάχαρη και τα γλυκά αλάτι

Μπορεί να φαίνεται ότι τα έγραψα ανάποδα αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Μερικοί κόκκοι αλάτι μπορεί να κάνουν τη διαφορά στα γλυκά.

Δοκιμάστε το στις κρέμες σας ή σε παρασκευές με σοκολάτα. Αντίστοιχα λίγη ζάχαρη στα φαγητά σας ισορροπεί τις οξύτητες.

Ειδικά αν το φαγητό σας περιέχει φρέσκια ντομάτα θέλει οπωσδήποτε ζάχαρη. Το ίδιο και όταν έχει ντοματοπελτέ.

Μυστικό #8 : “Ένα φαγητό δεν χρειάζεται πολλά υλικά για να γίνει νόστιμο”

Όποιος έχει διαβάσει έστω και μια φορά πρόλογο σε βιβλίο του πατριάρχη της Ελληνικής γαστρονομίας του Νικολάου Τσελεμεντέ θα θυμάται

ότι αυτό είναι κάτι που έλεγε ο θεμελιωτής της Ελληνικής κουζίνας. Και φυσικά εγώ είμαι πολύ μικρή για να διαφωνήσω μαζί του.

Ένα από τα δικά μου αγαπημένα φαγητά είναι ο καπαμάς ο αυγοκομμένος. Το φαγητό αυτό είναι απίστευτα νόστιμο παρόλο που έχει ελάχιστα υλικά.

Ειδικά όσον αφορά τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά καλό θα είναι να είμαστε φειδωλοί.

Πολλές φορές ένα επιπλέον άρωμα μπορεί να συνυπάρξει άσχημα με κάτι που έχουμε ήδη βάλει και αντί να προσθέσει γεύση να αφαιρέσει.

Οπότε λίγα υλικά, άριστης ποιότητας για να έχουμε ωραία αρώματα στα φαγητά ή τα γλυκά μας.

Μυστικό #9 : Σωτάρουμε πάντα τον ντοματοπελτέ και τα μπαχαρικά μας

Λίγα μόνο δευτερόλεπτα σε καυτό λάδι είναι αρκετά για να πάρουμε όλα τα υπέροχα αρώματα από τα μπαχαρικά μας στο έπακρο.

Επίσης σοτάροντας τον ντοματοπελτέ δίνουμε στο φαγητό μας ένα ωραίο κόκκινο χρώμα και μια διαφορετική ωραία γεύση.

Εδώ όμως χρειάζεται προσοχή να μην το παρακάνουμε.

Γιατί ενώ με το σωταρισμα ο πελτές μας δίνει ωραία γεύση, αν καεί θα έχουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και δεν θα μας αρέσει.

Μυστικό #10 : Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και χρησιμοποιούμε υλικά που μπορεί να μας φανούν αταίριαστα

Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο το να βάλουμε ούζο στην σάλτσα ντομάτας για τα μακαρόνια μας, αλλά είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσετε θα εκπλαγείτε με τη γεύση της.

Το ίδιο και αν βάλετε κύμινο στις φακές ή καυκαλίδα στη φασολάδα.

Δοκιμάστε να βάλετε λίγο λικέρ γαρύφαλλο ή αρμπαρόριζα στο κρασί που θα σβήσετε ένα κοκκινιστό ή να σβήσετε με μπράντι το ρύζι που κάνετε μετρητό.

Γενικά το μπράντυ μπορεί να αντικαταστήσει το κρασί στα κοκκινιστά μας δίνοντας αυτό το κάτι παραπάνω που θα απογειώσει τη γεύση τους.

Ελπίζω να σας άρεσαν τα σημερινά μας μικρά μυστικά για να πάρω δύναμη από την αγάπη σας και να επανέλθω σύντομα και με άλλα.

Μέρος 2 : Μικρά μυστικά για μεγάλους μάγειρες από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!