Μαρμελάδα ντομάτα η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία

Μαρμελάδα ντομάτα η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία

Μαρμελάδα ντομάτα η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία μας.

Μια και είναι η εποχή της ντομάτας, είπαμε να φτιάξουμε και μια υπέροχη μαρμελάδα. Η ντομάτα γίνεται μαρμελάδα,

συνοδεύοντας το πρωινό πάνω σε φρέσκο ψωμάκι. Εμείς προτείνουμε να την απολαύσετε ακόμα με τυριά ή αλλαντικά.

Υλικά : 4 κιλά ντομάτες, 2 κουτ. γλυκού αλάτι, 2 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική, 4 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη, 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο,

½ κουτ. γλυκού πιπέρι λευκό, 1 κουτ. γλυκού κανέλα, καβουρδισμένο σουσάμι ή αμύγδαλα φιλέκαβουρδισμένα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στη μέση και τις πιέζετε να βγουν τα σποράκια και τα πολλά υγρά τους. Τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Μεταφέρετε τον πολτό σε ρηχή κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι για 3-4 λεπτά

πάνω σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 30 λεπτά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Όταν αρχίσει να πήζει και να μειώνεται ο όγκος της προσθέτετε το ξίδι, τη μαύρη ζάχαρη, το πιπέρι και την κανέλα.

Συνεχίζετε το βράσιμο για 30 λεπτά περίπου επιπλέον, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά μέχρι να δέσει σε πηχτή μαρμελάδα. Όταν τη ρίξετε με κουτάλι σε πιάτο θα πρέπει να κρατά το σχήμα της.

Τη μεταφέρετε όσο είναι ακόμη καυτή σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζετε με τα μεταλλικά καπάκια τους και τα αναποδογυρίζετε.

Αφήνετε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα. Τη διατηρείτε σε σκοτεινό, στεγνό μέρος για 2 εβδομάδες πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Αφού ανοίξετε το βάζο τη διατηρείτε στο ψυγείο. Μπορείτε να τη σερβίρετε πασπαλισμένη με καβουρδισμένο σουσάμι ή αμύγδαλα.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Μαρμελάδα ντομάτα η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!