Μακαρονοσαλάτα Χριστουγεννιάτικη από την Αναστασία

Μακαρονοσαλάτα Χριστουγεννιάτικη από την Αναστασία

Μακαρονοσαλάτα Χριστουγεννιάτικη από την Αναστασία.

Μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή για όλες τις εποχές του χρόνου είναι η μακαρονοσαλάτα. Εύκολη, γρήγορη, γίνεται με ότι υλικά μας αρέσουν.

Μπορείτε να τη φτιάξετε και να την έχετε στο ψυγείο σας αρκετές ώρες πριν τη σερβίρετε ή ακόμα και από την προηγούμενη ημέρα.

Και φυσικά αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Προσθέστε και λίγη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο για να της δώσετε ένα πιο γιορτινό – Χριστουγεννιάτικο χρώμα.

Πάμε να τη θυμηθούμε ;

Υλικά για 6 άτομα : 1 πακέτο ζυμαρικά βίδες (ή όποιο άλλο σας αρέσει), 1 πακέτο ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά

(αυτά που έχουν αρακά, φασολάκια, πιπεριές και καλαμπόκι), 2 φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό η κάθε μία,

γαλοπούλα καπνιστή αλλά και 2 φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό η κάθε μία, τυρί γκούντα για τοστ, 1 μικρό βάζο μαγιονέζα (225ml),

3 κ. σ. κέτσαπ μα και 1 κ. σ. ελαιόλαδο για το βράσιμο των ζυμαρικών

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι και λίγο λάδι σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Δεν τα θέλουμε ούτε υπερβολικά μαλακά αλλά ούτε και τελείως al denté.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, ενώ τα σουρώνουμε και τα δύο

ενώ τα ρίχνουμε σε λεκανάκι. Έχουμε ζητήσει από τον υπάλληλο του σούπερ μάρκετ στο τμήμα κοπής τυριών μα και αλλαντικών

να μας κόψει είτε με το μαχαίρι είτε στο μεγαλύτερο νούμερο της μηχανής κοπής, από δύο φέτες πάχους

περίπου ένα εκατοστό από τετράγωνη γαλοπούλα καπνιστή και τυρί γκούντα.

Αυτά όταν πάμε στο σπίτι τα κόβουμε πολύ εύκολα σε κυβάκια στο ξύλο κοπής.

Τα προσθέτουμε και αυτά στο λεκανάκι με τις βίδες και τα λαχανικά.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ, ενώ περιχύνουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά μας.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη για να ενωθούν οι γεύσεις.

Μακαρονοσαλάτα Χριστουγεννιάτικη από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!