Μαγειρίτσα με κοτόπουλο – Εναλλακτική και πεντανόστιμη

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο – Εναλλακτική και πεντανόστιμη

Εναλλακτική μαγειρίτσα με κοτόπουλο, πεντανόστιμη και δοκιμασμένη ! Δύο παρόμοιες συνταγές !

Μερίδες: 6-8, Χρόνος Προετοιμασίας: 30′, Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα.

Υλικά :

2 στήθη κοτόπουλου, 1 & 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, 1/2 κούπα λευκό κρασί, 1 μαρούλι, 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια, Ελαιόλαδο, Αλάτι & Φρεκοτριμμένο πιπέρι, 2 αυγά, 3 λεμόνια

Εκτέλεση :

Βάζετε 5-6 κουταλιές της σούπας λάδι στην κατσαρόλα να κάψει καλά.

Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες ή τετράγωνα και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Σοτάρετε για 8-10 λεπτά.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για άλλα 5-6 λεπτά.

Σβήνετε το φαγητό με το κρασί και αφήνετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να βράσει για περίπου 40 λεπτά.

Παράλληλα, πλένετε καλά τα μαρούλια και τα ψιλοκόβετε.

Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.

Λίγο πριν σερβίρετε το φαγητό, ετοιμάζετε το αυγολέμονο χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μια ελαφριά μαρέγκα και χτυπάτε καλά τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύετε κρόκους και μαρέγκα.

Με μία κουτάλα, ρίχνετε σιγά σιγά τον καυτό ζωμό από την μαγειρίτσα μέσα στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας ζωηρά.

Μόλις πάρει μεγάλη θερμοκρασία το αυγολέμονο (χρειάζεται περίπου 2-3 μεγάλες κουτάλες της σούπας), ρίχνουμε αργά το αυγολέμονο στην μαγειρίτσα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφήνετε να κάτσει για 10 λεπτά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.

Κι ακόμα μια ανάλογη συνταγή, μοιάζουν πολύ, διαλέξτε όποια σας αρέσει.

Συστατικά

1 kg φιλέτο κοτόπουλου μπούτι

8 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

6 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 μεγάλο αυγό

χυμός από 2 λεμόνια

1,5 lt ζωμός κοτόπουλου

2 μαρούλια

αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Πλύνε καλά τα μαρούλια και τον άνηθο και καθάρισε τα κρεμμυδάκια.

Πλύνε καλά και κόψε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρές μπουκίτσες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο για περίπου 15 λεπτά.

Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια με αλατοπίπερο και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.

Ρίξε και τον ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με το μαρούλι ψιλοκομμένο σε λωρίδες και χαμήλωσε την φωτιά.

Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου μισή ώρα.

Σε δύο μπολ χώρισε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Στο δεύτερο μπολ χτύπησε τους κρόκους με τον χυμό από το λεμόνι.

Ρίξε το μείγμα κρόκων στα χτυπημένα ασπράδια και συνέχισε να ανακατεύεις με δύναμη να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξε προσεκτικά και λίγο-λίγο το ζουμί της σούπας στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας με πολλή δύναμη για να μην κόψουν.

Μόλις τα αυγά πάρουν την θερμοκρασία της σούπας, τότε ρίξε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε προσεκτικά.

Πρόσθεσε και τον άνηθο στην κατσαρόλα και έξτρα αλατοπίπερο.

Σέρβιρε όσο η μαγειρίτσα είναι ακόμα ζεστή.

Εναλλακτική μαγειρίτσα με κοτόπουλο, πεντανόστιμη και δοκιμασμένη ! Δύο παρόμοιες συνταγές !

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!