Λικέρ μούσμουλο με συνταγή από την Αναστασία μας

Λικέρ μούσμουλο με συνταγή από την Αναστασία μας

Λικέρ μούσμουλο με συνταγή από την Αναστασία μας.

Ένα από τα πιο λιγότερο γνωστά φρούτα είναι τα μούσμουλα. Με υπέροχο χρώμα και λεπτό άρωμα μας δίνουν εξαιρετικό λικέρ

και γλυκό του κουταλιού τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε μαζί αφού τα κουκούτσια που θα βγάλουμε φτιάχνοντας το γλυκό

θα τα χρησιμοποιήσουμε για το λικέρ. Και μιας και ο Ιούνιος είναι ο τελευταίος μήνας που μπορούμε να τα βρούμε,

σκεφτήκαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τις συνταγές αυτές. Σήμερα θα δούμε το λικέρ και αύριο το γλυκό.

Τι λέτε; Πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά : 220 γραμ. (70) κουκούτσια από μούσμουλα, 6 μούσμουλα  ολόκληρα, 800 ml. μπράντι (μπορούμε να βάλουμε και τσίπουρο ή βότκα.

Ωστόσο εγώ προτιμώ το μπράντι γιατί δένει με το χρώμα του φρούτου και μας δίνει ένα υπέροχο χρυσαφένιο αποτέλεσμα.

Δεύτερη επιλογή είναι η βότκα και τελευταία το τσίπουρο γιατί δίνει την αψάδα του και πολλές φορές σκεπάζει τη γεύση του φρούτου) αλλά και 20 γραμ. ζάχαρη

Για το σιρόπι : 400 γραμ. ζάχαρη, 360 γραμ. νερό καθώς και 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κουκούτσια αλλά και τα μούσμουλα, σκουπίζουμε πολύ καλά ενώ στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο

ή μπουκάλι, μαζί με το τσίπουρο (ή όποιο άλλο αλκοόλ επιλέξουμε) καθώς και τη ζάχαρη.

Τοποθετούμε πλαστική μεμβράνη στο στόμιο, για να σφραγίσει καλά το βάζο ή το μπουκάλι και το κλείνουμε με το καπάκι του.

Το αφήνουμε σε μέρος που να το “βλέπει” ο ήλιος μερικές ώρες (ιδανικά σε βεράντα), για 50 – 60 μέρες,

ανακινώντας το βάζο ή το μπουκάλι 1 φορά την εβδομάδα.

Σουρώνουμε το ποτό με ένα σουρωτήρι και τουλπάνι (λεπτό ύφασμα), διπλωμένο 2 – 3 φορές ή βαμβάκι,

για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τα μούσμουλα, μα και να το καθαρίσουμε.

Έχουμε βάλει σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα έχουμε βράσει για 5′, από την ώρα που θα πάρει βράση,

στο τέλος έχουμε ρίξει το χυμό λεμονιού και το έχουμε αφήσει να κρυώσει τελείως.

Ανακατεύουμε το σουρωμένο ποτό με το σιρόπι, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ή μπουκάλια που κλείνουν καλά και το αφήνουμε 5 – 6 μέρες να ωριμάσει.

Έπειτα, το ξανασουρώνουμε αν χρειαστεί και απολαμβάνουμε την υπέροχη, δυνατή γεύση του και το πολύ ωραίο άρωμά του.

Αν δεν μας αρέσουν τα πολύ γλυκά λικέρ, βάζουμε 100 γραμ. σιρόπι λιγότερο, δοκιμάζουμε το αποτέλεσμα και ανάλογα, το φέρνουμε στη γεύση μας.

Λικέρ μούσμουλο με συνταγή από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!