Λικέρ με μήλο και κανέλα – Χριστουγεννιάτικο η συνταγή μας

Λικέρ με μήλο και κανέλα – Χριστουγεννιάτικο η συνταγή μας

Λικέρ με μήλο και κανέλα – Χριστουγεννιάτικο η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Μπήκαμε αισίως στο Δεκέμβριο. Τον κατεξοχήν μήνα των γιορτών. Οι περισσότεροι από εμάς στολίζουμε τα σπίτια μας ενώ από το μυαλό μας

αρχίζουν να περνούν διάφορες σκέψεις για τα δώρα που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας αλλά και στα οικογενειακά τραπέζια.

Η σημερινή μας συνταγή έχει σχέση με αυτά τα δύο. Γιατί πρόκειται για ένα υπέροχο λικέρ που μπορούμε να σερβίρουμε για καλωσόρισμα

τις ημέρες των γιορτών, αλλά αν το βάλουμε σε όμορφα μπουκαλάκια είναι και μια εξαιρετική ιδέα για δώρο. Το φτιάχνουμε λοιπόν

τώρα για να είναι έτοιμο σε περίπου δύο εβδομάδες και να προλάβουμε τις γιορτές.

Είναι ιδανικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, ενώ η γεύση του είναι ήπια και ευχάριστη και το άρωμα ακαταμάχητο.

Υλικά : 5 με 7 μήλα, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 λίτρο μπράντυ, 100 γρ. ζάχαρη, 120 ml νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια μήλου σε μια κανάτα με καπάκι και προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας. Έπειτα προσθέτουμε το μπράντυ και κλείνουμε το καπάκι.

Στη συνέχεια, αφήνουμε το μείγμα σε σκοτεινό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου για 10 με 14 μέρες περίπου. Όταν παρέλθει αυτό το διάστημα,

στραγγίζουμε το λικέρ και θα πιέσουμε τα μήλα απαλά για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό.

Παράλληλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 1 με 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Προσθέτουμε το κρύο μείγμα της ζάχαρης στο μείγμα του μήλου. Αφήνουμε το λικέρ μήλου να «σταθεί» για άλλες 24 ώρες.

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ζάχαρη για να μην έχει πολύ γλυκιά γεύση το λικέρ.

Λικέρ με μήλο και κανέλα – Χριστουγεννιάτικο η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!