Λικέρ ινδοκάρυδο η συνταγή από την Αναστασία μας

Λικέρ ινδοκάρυδο η συνταγή από την Αναστασία μας

Λικέρ ινδοκάρυδο η συνταγή από την Αναστασία μας.

Ένα ακόμα λικέρ έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα αγαπημένα μου. Εύκολο, με υλικά που μπορούμε να βρούμε όλο το χρόνο και με το άρωμα της αγαπημένης μου καρύδας.

Υλικά : 250 γραμ. καρύδα (ινδοκάρυδο), 1 λίτρο βότκα ή τσίπουρο, 550 γραμ. ζάχαρη, 500 γραμ. νερό, 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε το ινδοκάρυδο με 50 γραμμάρια από τη ζάχαρη σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε τη βότκα και το σφραγίζουμε.

Αφήνουμε το βάζο σε σκιερό μέρος, μέχρι να γίνει το λικέρ, για περίπου 15 μέρες, ανακινώντας το 3 – 4 φορές.

Έπειτα το ανοίγουμε και το σουρώνουμε σε σουρωτήρι, πιέζοντας ελαφρά το ινδοκάρυδο.

Αν θέλουμε το ποτό μας να γίνει διάφανο, το σουρώνουμε μια – δυο φορές σε φίλτρο του καφέ, ώστε να καθαρίσει καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για 5′.

Όταν κρυώσει το σιρόπι, το ρίχνουμε στο ποτό, σφραγίζουμε το βάζο, το ανακινούμε ελαφρά και 3 – 4 μέρες μετά, το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια και είναι έτοιμο.

Αν θέλουμε το λικέρ μας με εντονότερη γεύση και χρώμα καρύδας, τότε βάζουμε και το ινδοκάρυδο που σουρώσαμε στην κατσαρόλα

μαζί με τα υλικά για το σιρόπι, και τα βράζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5′, από την ώρα που θα πάρουν βράση.

Όταν κρυώσει το σιρόπι, το σουρώνουμε πρώτα με ένα σουρωτήρι και έπειτα με διπλό τουλπάνι.

Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με το ποτό, το σφραγίζουμε, το ανακινούμε ελαφρά και το αφήνουμε για 3 – 4 ημέρες

σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκιερό μέρος, να δέσουν οι γεύσεις και είμαστε έτοιμοι.

Μετά τις 4 μέρες το ανοίγουμε και φιλτράρουμε 3 – 4 φορές το ποτό, χρησιμοποιώντας τουλουπάνι ή για μεγαλύτερη ευκολία, φίλτρο του καφέ

Το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια και το απολαμβάνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, ή παγωμένο.

Αν μετά από μερικές μέρες, μαζευτεί γάλα καρύδας στην επιφάνεια, το σουρώνουμε ξανά.

Σφραγισμένο, σε αποστειρωμένα μπουκάλια, διατηρείται εκτός ψυγείου, διαφορετικά το φυλάμε στο ψυγείο.

Λικέρ ινδοκάρυδο η συνταγή από την Αναστασία μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!