Λαζάνια με τρία είδη γραβιέρας και φέτα η συνταγή μας για σήμερα

Λαζάνια με τρία είδη γραβιέρας και φέτα η συνταγή μας για σήμερα

Λαζάνια με τρία είδη γραβιέρας και φέτα η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Η εβδομάδα που διανύουμε λέγεται της Τυρινής και έχει καθιερωθεί η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Από τα πιο αγαπημένα παράγωγα

του γάλακτος είναι φυσικά τα τυριά. Οπότε τί πιο νόστιμο από ένα πιάτο λαζάνια με μπόλικα τυριά; Τα τρία είδη γραβιέρας και ειδικά η καπνιστή απογειώνουν τη γεύση του πιάτου.

Πάμε να τα φτιάξουμε…

Υλικά για 4 μερίδες : 600 γρ. ζωμός κοτόπουλου, 400 γρ. γάλα, 250 γρ. λαζάνια χωριάτικα με αβγά μα και 100 γρ. βούτυρο, 50 γρ. γραβιέρα, καπνιστή,

50 γρ. γραβιέρα πικάντικη, 50 γρ. γραβιέρα γλυκιά, όλα τριμμένα αλλά και 50 γραμμάρια φέτα σε τρίμα, αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λαζάνια και προσθέτουμε τον ζωμό από κοτόπουλο, το αλάτι αλλά και το γάλα.

Ενώ μαγειρεύονται οι χυλοπίτες σε χαμηλή θερμοκρασία, τις ανακατεύουμε συχνά αλλά όχι συνέχεια για να μην κολλήσουν μεν αλλά και να μην λιώσουν.

Μόλις χυλώσουν οι χυλοπίτες ενσωματώνουμε τα τυριά. Προσθέτουμε βούτυρο και το φαγητό μας είναι έτοιμο, λαχταριστό και πεντανόστιμο !

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά

μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν να αποκτήσει

πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της,

μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Λαζάνια με τρία είδη γραβιέρας και φέτα η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!