Κρεμμυδόπιτα η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα

Κρεμμυδόπιτα η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα

Κρεμμυδόπιτα η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Ακόμα μια συνταγή του Άκη, που αγάπησα και… πάμε να την φτιάξουμε μαζί !

Υλικά : 1 ½ κιλό κρεμμύδια, καθαρισμένα, 3 – 4 κ. σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο, 25 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη,

1 κ. σ. θυμάρι, 300 γρ. φέτα, 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες αλλά και 100 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο, ενώ κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη, θυμάρι και σοτάρουμε για 20-25 λεπτά να καραμελώσουν αλλά και ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για να καραμελώσουν καλά.

Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και βάζουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Λαδώνουμε ένα ταψί 28×36 εκ., απλώνουμε δύο φύλλα παράλληλα μεταξύ τους και ραντίσουμε με ελαιόλαδο.

Απλώνουμε άλλα τρία φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο και βάζουμε το ¼ από τη γέμιση.

Καλύπτουμε τη γέμιση με μισό φύλλο και καλύπτουμε με ¼ από τη γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο.

Απλώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαράσσουμε σε 12 κομμάτια και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά

μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν

να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Κρεμμυδόπιτα η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!