Κρεμμυδοκεφτέδες η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα

Κρεμμυδοκεφτέδες η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα

Κρεμμυδοκεφτέδες η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Ένα έδεσμα το οποίο μπορούμε να βρούμε σε πολλές παραλλαγές είναι οι κεφτέδες. Εκτός από τους κλασικούς με κιμά κατά καιρούς έχουμε δει και άλλους

όπως ταραμοκεφτέδες, κεφτέδες με μπρόκολο, με ντομάτα, με φάβα ακόμα και ψαροκεφτέδες. Σήμερα θα δούμε ακόμα μία εκδοχή τους.

Και μάλιστα με υλικά που υπάρχουν σχεδόν πάντα σε κάθε σπίτι και που είναι αρκετά οικονομικά. Πάμε να τους φτιάξουμε;

Υλικά : 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, 3 αυγά, 2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο, ¾ φλ. σόδα αναψυκτικό, 2 κ. σ. φρέσκος δυόσμος

ψιλοκομμένος, ιδανικά φρέσκος, 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο, 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

κατά προτίμηση καυτερή, αλάτι καθώς και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι σε λεκάνη και τρίβουμε το δεύτερο στον τρίφτη. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, το δυόσμο, τον άνηθο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι ενώ ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να αρωματιστεί. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό ελαιόλαδο για 2΄από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και έτοιμοι !

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Κρεμμυδοκεφτέδες η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!