Κρακεράκια ντομάτας η συνταγή μας για σήμερα

Κρακεράκια ντομάτας η συνταγή μας για σήμερα

Κρακεράκια ντομάτας η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία μας.

Η ιδανική συνταγή για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και μεσογειακά κρακεράκια ντομάτας που βρήκαμε από τον Άκη Πετρετζίκη

και φυσικά… μπήκαμε σε πειρασμό. Τρώγονται σκέτα για σνακ ή χρησιμοποιούνται ως βάση για καναπεδάκια.

Υλικά : 100 γρ. βούτυρο, 150 γρ. αλεύρι γ. ο. χ. και λίγο έξτρα για τον πάγκο, 1 κ. γ. κρυσταλλική ζάχαρη, αλάτι,

¼ κ. γ. μπέικιν πάουντερ, 1 κ. γ. ρίγανη, αποξηραμένη, 50 γρ. πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.

Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια ώστε να μην ρίξουμε τη θερμοκρασία από το βούτυρο.

Τρίβουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να πάρει τη μορφή βρεγμένης άμμου.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και τον πελτέ, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι, χωρίζουμε το ζυμάρι σε πιο μικρά ζυμαράκια των 15 γραμμαρίων και τα μεταφέρουμε στον πάγκο.

Πιέζουμε με τη βάση ενός ποτηριού, ώστε να πάρουν το στρογγυλό σχήμα και τα μεταφέρουμε στο ταψί, κρατώντας απόσταση μεταξύ τους.

Συνολικά θα βγουν 20-24  κρακεράκια που θα ψήσουμε σε 3 δόσεις, από 7-8 σε κάθε ταψί.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο ταψί.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της,

τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα

εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν

να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Κρακεράκια ντομάτας η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!