Κοτόπουλο με αρακά η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία

Κοτόπουλο με αρακά η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία

Κοτόπουλο με αρακά η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία μας.

Ένα ακόμα υπέροχο φαγητό θα δούμε σήμερα. Το αγαπημένο μας κοτόπουλο κοκκινιστό, στην κατσαρόλα με αρακά.

Υλικά : 50 γρ. ελαιόλαδο, 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι με κόκαλο, 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ, 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ,

30 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες, 50 γρ. πελτές ντομάτας, 200 γρ. κόκκινο κρασί, 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, 300 γρ. νερό, 1 ξύλο κανέλας,

400 γρ. αρακάς, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο και φυσικά αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγη ώρα και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, τον άνηθο και νερό.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει σχεδόν το κοτόπουλο, για 30 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Κοτόπουλο με αρακά η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!