Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου και παραλλαγές από την Αναστασία

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου και παραλλαγές από την Αναστασία

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου και παραλλαγές από την Αναστασία.

Η βασική συνταγή αλλά και κάποιες παραλλαγές από την Αναστασία μας…

Υλικά : 4 μεγάλα κολοκύθια, 1 αυγό, 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη, 250γρ φέτα τριμμένη αλλά και ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ή 1 κ. γ. αποξηραμένο)

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε τρυπητό με αρκετό αλάτι για τουλάχιστον μια ώρα για να κατεβάσουν τα υγρά τους.

Στύβουμε πολύ καλά τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε λεκανάκι.

Προσθέτουμε το αυγό, τη φέτα, το πιπέρι και το δυόσμο.

Δεν βάζουμε αλάτι αφ’ ενός γιατί έχουμε ήδη αλατίσει τα κολοκύθια και αφ’ εταίρου γιατί έχουμε τη φέτα που μας δίνει τη γεύση που θέλουμε.

Ρίχνουμε τόση φρυγανιά όσο να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα (σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε το μπολ στην κατάψυξη για να το έχουμε για άλλη φορά).

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αραδιάσουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ενώ ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

 

 

Γίνονται το ίδιο νόστιμοι και νηστίσιμοι αν παραλείψουμε το αυγό και αντικαταστήσουμε τη φέτα με λευκό νηστίσιμο τυρί.

Μπορούμε επίσης να μην πλάσουμε κεφτέδες, αλλά να το στρώσουμε σε ταψί, φτιάχνοντας έτσι μια εύκολη πίτα χωρίς φύλλο.

Όπως θα ξέρετε ήδη, όσοι παρακολουθείτε τακτικά το site μας, η Αναστασία μας είναι η ψυχή στην κατηγορία Συνταγές !

Εκεί μας δίνει συνταγές, ιδέες, συμβουλές και μοιράζεται μαζί μας τα… μυστικά της κουζίνας της !

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας.

Από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική και μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Δείτε περισσότερες συνταγές, ιδέες και προτάσεις από την Αναστασία μας, στην κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου και παραλλαγές από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!