Καταγγελία :Ασυνείδητος πέταξε ελλενίτ δίπλα σε κάδους Αρτέμιδα

Καταγγελία :Ασυνείδητος πέταξε ελλενίτ δίπλα σε κάδους Αρτέμιδα

Λάβαμε καταγγελία και φωτογραφίες από αναγνώστη μας πως κάποιος ασυνείδητος συμπολίτης μας πέταξε ελλενίτ, μαζί με άλλα μπάζα και σκουπίδια, δίπλα σε κάδους στην Αρτέμιδα.

Το κείμενο του αναγνώστη μας :

«Καλησπέρα, σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος σας στέλνει φωτογραφίες από το χάλι των απορριμμάτων. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις, μάλλον οι περισσότερες, που  οφείλονται σε εμάς τους ίδιους.

Κάποιος ανεγκέφαλος, ασυνείδητος που το πιθανότερο δεν γνωρίζει το μέγεθος της ασυνειδησίας του πέταξε στο χώρο δίπλα από τους κάδους στο Δρόμο 20 και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Μανδηλαρά και Δρόμο 13 ένα φορτίο από ελλενίτ αργά το βράδυ της Τετάρτης 12/2/2020 (άρα ήξερε πολύ καλά ότι κάνει κάτι παράνομο).

Το θέμα είναι το μέγεθος της παρανομίας, καθώς το ελλενίτ λόγω του αμίαντου. Είναι ένα υλικό μη διαχειρίσημο και συγκεκριμένα οι ΧΥΤΑ αρνούνται την παραλαβή του και τον ενταφιασμό του καθώς είναι άκρως καρκινογόνο.

Το διαχειρίζονται σαν υλικό εξειδικευμένες εταιρίες που το αποστέλλουν στη Γερμανία. Σε επικοινωνία που είχα με το Δήμο με το αρμόδιο τμήμα , για απομάκρυνση λόγω της επικινδυνότητας μου υποσχέθηκαν ότι θα επιληφθούν για να δώσουν λύση.

Αναρωτιέμαι αν ο τύπος που έκανε την ρίψη μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς ή πρέπει να τιμωρηθεί για να το καταλάβει. Μάλλον η τιμωρία είναι ο μοναδικός τρόπος επιβολής της νομιμότητας. Ίσως θα πρέπει τελικά να μην τους λυπόμαστε ότι θα τιμωρηθούν ακόμα και με ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο, έτσι κατά πάσα πιθανότητα δε θα το ξανακάνουν ή  τουλάχιστον θα το σκεφτούν σοβαρά την επόμενη φορά.

Λύσεις για την παραπάνω συνήθεια κάποιων συμπολιτών μας και μη είναι η αυστηρή οριοθέτηση των κάδων προκειμένου να μην υπάρχει χώρος για την ρίψη μπαζών και περισσότερος έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία».

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!