Κάστανα : Οδηγίες για εύκολο καθάρισμα – βράσιμο – ψήσιμο

Κάστανα : Οδηγίες για εύκολο καθάρισμα – βράσιμο – ψήσιμο

Κάστανα : Οδηγίες για εύκολο καθάρισμα – βράσιμο – ψήσιμο.

Όπως υποσχεθήκαμε εχθές, θα ασχοληθούμε με τα αγαπημένα κάστανα.

Τα κάστανα είναι ένας καρπός με πλούσια γεύση και νοστιμιά, και αρκετές θερμίδες. Παρ’ όλες τις θερμίδες τους όμως, τα κάστανα έχουν και μεγάλη θρεπτική αξία.

Πολλοί περιμένουν πως και πως την εποχή τους να έρθει, αλλά ενώ τα λαχταρούν αποφεύγουν να τα παίρνουν,

γιατί τους η διαδικασία βρασμού και καθαρισμού τους φαίνεται δύσκολη και χρονοβόρα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τακτικές, ώστε να γίνει λίγο πιο εύκολο και έτσι να μπορεί να απολαύσει οποιοσδήποτε αυτόν τον πεντανόστιμο καρπό χωρίς πολλή σκέψη.

Κάστανα βραστά

Πως προετοιμάζουμε τα κάστανα;

Προτού βράσουμε τα κάστανα κάνουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι δύο κάθετες χαρακιές σε κάθε κάστανο, κατά προτίμηση στην πλευρά του

που είναι πιο κοίλη. Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει καλά και τα βάζουμε στη φωτιά.

Πόση ώρα βράζουμε τα κάστανα;

Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει, χρειάζονται 15-20 λεπτά βράσιμο για να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά. Το μυστικό για εύκολο ξεφλούδισμα, είναι να καθαρίσετε τα βραστά

κάστανα όσο ακόμα είναι ζεστά, αφού όταν κρυώσουν καθαρίζονται πιο δύσκολα.

Κάστανα ψητά

Για να κάνουμε τα κάστανα ψητά, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε δύο κάθετες χαρακιές σε κάθε κάστανο, κατά προτίμηση στην πλευρά του που είναι πιο κοίλη.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να ψήσουμε τα κάστανα. Παρακάτω είναι μερικές από αυτές.

Βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα κάστανα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς C.

Ψήνουμε τα κάστανα στο τζάκι, πάνω σε ειδική σχάρα ή τα ψήνουμε σε τηγάνι, πάνω σε χοντρό αλάτι, διαφορετικά τα ψήνουμε απευθείας τα κάστανα στο μάτι της κουζίνας.

Επίσης, μπορούμε να τα βάλουμε πρώτα στην κατσαρόλα με βραστό νερό για 5 λεπτά και κατόπιν να τα ψήσουμε με οποιονδήποτε

από τους παραπάνω τρόπους. Έτσι θα κρατήσουν περισσότερη υγρασία αλλά και δεν θα στεγνώσουν.

Καλή απόλαυση !

Κάστανα : Οδηγίες για εύκολο καθάρισμα – βράσιμο – ψήσιμο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!