Κανελάδα η σημερινή συνταγή από την Αναστασία μας

Κανελάδα η σημερινή συνταγή από την Αναστασία μας

Κανελάδα η σημερινή συνταγή από την Αναστασία μας.

Αν έπρεπε να επιλέξω ένα μπαχαρικό σαν το πλέον αγαπημένο μου, αυτό θα ήταν η κανέλα. Γλυκιά και πικρή συγχρόνως,

απίστευτα αρωματική, νοστιμίζει σχεδόν κάθε φαγητό μου που περιέχει ντομάτα. Όταν έπεσε το μάτι μου σε μια συνταγή για κανελάδα

δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να τη δοκιμάσω. Ήμουν και σε μια φάση που είχα καιρό να πειραματιστώ με νέες συνταγές και ήταν η αφορμή που έψαχνα.

Σας βάζω τη συνταγή ακριβώς όπως την πήρα από το katinostimo.blogspot.com και στο τέλος θα ακολουθήσουν οι δικές μου παρατηρήσεις.

Για 1200 ml συμπυκνωμένο σιρόπι κανέλας θα χρειαστεί να βάλεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη,

10 ξυλάκια κανέλα, 4-5 γαρίφαλα, 1 ½ λίτρο νερό και μερικά φύλλα δυόσμο ή αρμπαρόριζα.

Βράζεις για 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά με μισάνοιχτο το καπάκι της κατσαρόλας.

Μη χρησιμοποιήσεις κατσαρόλα που να χωράει ίσα ίσα τα υλικά σου γιατί όσο βράζει κοχλάζει και θα σου λερώσει τα πάντα γύρω γύρω!

Όσο περισσότερη ώρα βράσεις το σιρόπι γίνεται πιο έντονη η γεύση της κανέλας αλλά μην το αφήσεις πάνω από 35 λεπτά

γιατί θα γίνει πολύ πηχτό και δε θα διαλύεται εύκολα μετά με το νερό.

Σουρώνεις το σιρόπι κι αφού κρυώσει φυλάς την κανελάδα στο ψυγείο σε γυάλινα μπουκάλια.

Σερβίρεις αραιώνοντας 1 μέρος σιρόπι με 2 ή 3 μέρη κρύο νερό ή ανθρακούχο νερό και πάγο. Εξαρτάται πόσο έντονη σου αρέσει να είναι η γεύση της.

Το χειμώνα μπορείς να αραιώσεις το σιρόπι με ζεστό νερό και να έχεις ένα πολύ ωραίο ρόφημα που με 2 κουταλιές κονιάκ μέσα σε ζεσταίνει για τα καλά!

Και περνάμε στα συμπεράσματα μου…

Το αποτέλεσμα είναι απίθανο. Ένα υπέροχο αρωματικό σιρόπι που μπορείς να έχεις πάντα στο σπίτι

αφού γίνεται πανεύκολα και με υλικά που υπάρχουν πάντα στην κουζίνα μας.

Παρόλο που θεωρείται “χειμωνιάτικο” ποτό ταιριάζει ιδανικά και για το καλοκαίρι αν τη βάλουμε σε ένα ποτήρι

με μπόλικο πάγο και με παγωμένο νερό, βρύσης ή ανθρακούχο.

Αρχικά έβαλα 3-4 φύλλα δυόσμου τα οποία όμως είδα ότι στην πορεία έβγαζαν έντονο το άρωμα τους και οριακά επισκίαζαν την κανέλα, πράγμα που δεν ήθελα.

Επίσης μου βγήκε αρκετά γλυκιά για τα δικά μου γούστα. Το οποίο σημαίνει ότι την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω λίγο λιγότερη ζάχαρη.

Κάτι άλλο που θέλει προσοχή είναι η ποσότητα που θα βάλουμε στο ποτήρι για να την αραιώσουμε. Νομίζω ότι το 1:2 ή 1:3

είναι υπερβολικό για το καλοκαίρι. Θα πρότεινα το 1: 5. Αλλά και πάλι αυτά είναι γούστα και το τι ταιριάζει καλύτερα στον κάθε ουρανίσκο.

Ένα είναι το σίγουρο. Ότι η κανελάδα προστέθηκε στο βιβλίο των συνταγών μου και είναι κάτι που πλέον θα μπορείτε να βρείτε όλο το χρόνο στο σπίτι μου.

Κανελάδα η σημερινή συνταγή από την Αναστασία μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!