Γλυκό του Κουταλιού Μελιτζανάκι η συνταγή μας σήμερα

Γλυκό του Κουταλιού Μελιτζανάκι η συνταγή μας σήμερα

Γλυκό του Κουταλιού Μελιτζανάκι η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

Η ιδανική εποχή για να φτιάξουμε το αγαπημένο γλυκό του κουταλιού μελιτζανάκι είναι το τέλος του Αυγούστου

με αρχές Σεπτέμβρη, όπου μπορούμε εύκολα να βρούμε μικρά μελιτζανάκια!

Είναι μπελαλίδικο αλλά φτιάχνεται σχετικά εύκολα, όπως όλα τα γλυκά του κουταλιού, και η νοστιμιά του είναι αξεπέραστη!

Υλικά : 40 κομμάτια μελιτζανάκι τρυφερό και μικρό, 1000 γρ. ζάχαρη, 500 γρ. νερό, 1 κ. σ. ξινό, 1 κάψουλα βανιλλίνη,

100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, 3 λεμόνια αλλά και 5 – 6 μοσχοκάρφια

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτσάνι και ανάλογα με την ποικιλία καθαρίζουμε το μελιτζανάκι, το ξεπλένουμε καλά και το χαράζουμε με ένα μαχαιράκι κατά μήκος.

Βάζουμε τα μελιτζανάκια σε άφθονο νερό για μια ώρα και σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην επιπλέουν τα μελιτζανάκια, στύβουμε μέσα ένα λεμόνι.

Αλλάζουμε το νερό διαλύουμε μέσα το ξινό και ξαναβάζουμε το μελιτζανάκι για 2 ώρες, βάζουμε πάντα από επάνω το πιάτο, για να μην επιπλέουν τα μελιτζανάκια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα μελιτζανάκια, βράζουμε για 3 – 4 λεπτά.

Την ίδια διαδικασία επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές, σε καθαρό νερό κάθε φορά.

Απλώνουμε μια στεγνή, καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το μελιτζανάκι να στεγνώσει για 5 με 6 ώρες.

Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά, ώστε να δέσουμε το σιρόπι.

Προσθέτουμε τα μελιτζανάκια, τα αμύγδαλα και τα μοσχοκάρφια, αν δεν τα καρφώσουμε πάνω στο μελιτζανάκι.

Τα μελιτζανάκια θα βγάλουν υγρά, συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι, περίπου 15 λεπτά.

Προσθέτουμε την βανιλλίνη, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, αποσύρουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.

Την επόμενη ημέρα το βράζουμε όσο χρειαστεί πάλι ώστε να δέσουμε το σιρόπι.

Μοιράζουμε το ζεστό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε.

Γλυκό του Κουταλιού Μελιτζανάκι η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!