Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι η συνταγή μας για σήμερα

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι η συνταγή μας για σήμερα

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Όταν δοκίμασα το γλυκό μανταρινάκι που μου προσέφεραν ενθουσιάστηκα, έτσι λοιπόν το έφτιαξα και σας το παρουσιάζω,

σήμερα που είναι και η γιορτή του Αγίου Νικολάου.

Υλικά : 1 κιλό μικρά μανταρίνια, 700 γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 1 λεμόνι το χυμό του μα και νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε 2 κατσαρόλες στη φωτιά με 1 μπουκάλι νερό ή κάθε μια, μόλις ζεσταθεί το νερό ρίχνουμε μέσα στη μία

όλα τα μανταρίνια αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει πολύ καλά.

Αφού βράσουν για 2 λεπτά, με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε στην δεύτερη κατσαρόλα για να βράσουν 1 λεπτό, αυτό το κάνουμε συνολικά 4 φορές.

Στην κατσαρόλα βάζουμε 1 μεγάλο ποτήρι νερό, την ζάχαρη και αφού πάρει βράση ρίχνουμε τα μανταρίνια αφού πρώτα

τα κόψουμε στη μέση και με ένα μαχαίρι βγάλουμε τα κουκούτσια αν υπάρχουν ενώ τα αφήνουμε να βράσουν 1 λεπτό,

κατεβάζουμε από την φωτιά κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μείγμα για 24 ώρες.

Βάζουμε το γλυκό ξανά στην φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά.

Προσοχή μην σας καραμελώσει. Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και καλή μας απόλαυση!!

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα

εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν

να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!