Γλυκό του κουταλιού φράουλα από την Αναστασία μας

Γλυκό του κουταλιού φράουλα από την Αναστασία μας

Γλυκό του κουταλιού φράουλα από την Αναστασία μας.

Όταν πριν από λίγες μέρες αγόρασα φράουλες για να φτιάξω την αγαπημένη μας μαρμελάδα θυμήθηκα εκείνο το υπέροχο γλυκό που μου είχαν σερβίρει κάποτε σε ένα συγγενικό σπίτι.

Και επειδή ως γνωστόν έχω τρέλα με τα γλυκά του κουταλιού, έψαξα και βρήκα τη συνταγή που μου είχαν πει.

Έλα όμως που όταν εγώ αποφάσισα να το φτιάξω τα μαγαζιά ήταν κλειστά και δεν είχα στο σπίτι μπράντι…

Τι κάνουμε ; Ψάχνουμε να βρούμε κάτι που να ταιριάζει. Και αυτό ήταν το κόκκινο ημίγλυκο κρασί.

Το οποίο τελικά του πήγαινε πάρα πολύ. Τι λέτε ; Πάμε να το φτιάξουμε ;

Υλικά

1 κιλό φράουλες όχι πολύ γινωμένες

1 κιλό ζάχαρη

1 κρασοπότηρο κόκκινο ημίγλυκο κρασί (ή μπράντι)

2 – 3 σταγόνες υγρή βανίλια

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Τις βάζουμε σε στρώσεις σε κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη.

Περιχύνουμε με το κρασί και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες μέχρι να κατεβάσουν τα υγρά τους.

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 – 3 λεπτά. Σβήνουμε και αφήνουμε τις φράουλες στο μάτι μέχρι να σταματήσει τελείως ο βρασμός. Ρίχνουμε τη βανίλια.

Τότε βγάζουμε τις φράουλες με την τρυπητή κουτάλα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Ρίχνουμε τις φράουλες και το χυμό λεμονιού και σβήνουμε το μάτι. Αφήνουμε πάνω στο μάτι να σταματήσει ο βρασμός.

 

 

Βάζουμε σε καθαρά βάζα και συντηρούμε το γλυκό στο ψυγείο. Συνοδεύει ιδανικά τα παγωτά και τις κρέμες μας.

Όπως θα ξέρετε ήδη, όσοι παρακολουθείτε τακτικά το site μας, η Αναστασία μας είναι η ψυχή στην κατηγορία Συνταγές !

Εκεί μας δίνει συνταγές, ιδέες, συμβουλές και μοιράζεται μαζί μας τα… μυστικά της κουζίνας της !

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας.

Από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική και μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Γλυκό του κουταλιού φράουλα από την Αναστασία μας.

Περισσότερες συνταγές, ιδέες και προτάσεις από την Αναστασία, στην ανάλογη κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!