Φτιάχνουμε Βούτυρα ξηρών καρπών με την Αναστασία

Φτιάχνουμε Βούτυρα ξηρών καρπών με την Αναστασία

Φτιάχνουμε Βούτυρα ξηρών καρπών με την Αναστασία.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ δίπλα στο φυστικοβούτυρο αλείμματα και άλλων ξηρών καρπών

όπως τα αμύγδαλα μα και τα κάσιους.

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε ενέργεια αποτελούν μια καλή επιλογή για το ξεκίνημα της ημέρας.

Επειδή όμως σαν μαμά προσπαθώ να δίνω στο παιδί μου ότι πιο αγνό και επιπλέον η κουζίνα είναι ένας χώρος που μοιραζόμαστε με την κόρη μου

και κάνουμε… τα δικά μας πειράματα, σκέφτηκα να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε το δικό μας, με βάση διάφορες συνταγές που κυκλοφορούν στο ίντερνετ.

Ξεκινήσαμε να το φτιάχνουμε σε πολύ μικρή ποσότητα έτσι ώστε αν δεν έβγαινε καλό να είχαμε χάσει ελάχιστα υλικά.

Επιλέξαμε τα κάσιους μιας και είναι ο αγαπημένος καρπός της Θεοδώρας.

Βάλαμε στο μούλτι ένα φακελάκι των 170 γραμμαρίων κάσιους ψημένα ανάλατα.

Ξεκινήσαμε το τρίψιμο – χτύπημα μέχρι να γίνει όλο μια μπάλα γύρω από τα μαχαίρια, ενώ μετά αρχίσαμε να προσθέτουμε σταδιακά λάδι

καθώς και να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή πάστα που να αλείφεται εύκολα στο ψωμί.

Χρειαστήκαμε συνολικά περί τα 40 – 50ml λάδι.

Όταν βάλαμε σπορέλαιο ήταν πιο ανάλαφρη η γεύση του, ενώ με το ελαιόλαδο ήταν λίγο πιο έντονο παρόλο που υπερτερεί

σε θρεπτική αξία έναντι του σπορέλαιου.

Μα και για να το κάνουμε πιο ολοκληρωμένο προσθέσαμε 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι.

Τόσο όσο να μας δίνει την απαραίτητη γλύκα χωρίς να σκεπάζει το κάσιους που είναι και το βασικό υλικό μας.

Λίγο ανακάτεμα για να ομογενοποιηθεί και… αυτό ήταν. Έτοιμο!

 

 

Μας πήρε λιγότερο από 10 λεπτά για να το φτιάξουμε και το πολύ 3 λεπτά για να το τσακίσουμε. Τόσο νόστιμο ήταν.

Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να φτιάξω με τον ίδιο τρόπο και με αμύγδαλα αλλά και με καρύδια.

Αν και πιστεύω ότι και το φιστίκι Αιγίνης θα ήταν ενδιαφέρον.

Ενώ για όσους αγαπούν το ταχίνι, νομίζω ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να φτιάξουν το δικό τους από σουσάμι ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα φουντούκια.

Όποιος και αν είναι ο αγαπημένος σας καρπός δοκιμάστε το και δώστε στα παιδιά σας τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών στο πρωινό τους.

 

 

Και για όσους δεν ζουν χωρίς σοκολάτα, μπορούμε να βάλουμε και λίγο κακάο σκόνη, αυξάνοντας αντίστοιχα το λάδι καθώς και το μέλι.

Φτιάχνουμε Βούτυρα ξηρών καρπών με την Αναστασία.

Περισσότερες συνταγές, συμβουλές και ιδέες από την Αναστασία μας, στην κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!