Φρέσκος αρακάς καθάρισμα αλλά και συντήρηση

Φρέσκος αρακάς καθάρισμα αλλά και συντήρηση

Φρέσκος αρακάς καθάρισμα αλλά και συντήρηση.

Ίσως το μόνο όσπριο που μας αρέσει να τρώμε όλο το χρόνο είναι ο αρακάς. Νόστιμος και εύκολος στο μαγείρεμα του

μας δίνει απλόχερα τη γλύκα του. Η κόρη μου τον τρώει ακόμα και ωμό από την κατάψυξη.

Τώρα που μπορούμε να τον βρούμε φρέσκο είναι η κατάλληλη στιγμή για να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε

πώς μπορούμε να έχουμε τον δικό μας φρεσκοκατεψυγμένο όλο το χρόνο.

Φρέσκος αρακάς καθάρισμα και συντήρηση στην κατάψυξη. Όλες οι οδηγίες βήμα- βήμα πώς να τον καθαρίσεις

και να τον συντηρήσεις με ασφάλεια στην κατάψυξη, ώστε να έχεις όλο το χειμώνα!

Ο αρακάς παρόλο που θυμίζει λαχανικό ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων και περιέχει θρεπτικά συστατικά που τον αναδεικνύουν στα πιο θεραπευτικά τρόφιμα.

Πότε είναι η εποχή του ;

Μπορεί να έχουμε στη διάθεσή μας αρακά (κατεψυγμένα) όλο το χρόνο, αλλά η εποχή του είναι τώρα, από τον Απρίλιο

μέχρι τέλος Ιουνίου.  Πήγαινε λοιπόν στη λαϊκή, βιολογική ή συμβατική και αγόρασε φρέσκο, Ελληνικό αρακά εποχής.

Πρόσεξε όμως να είναι φρέσκος γιατί μετά τη συγκομιδή του τα σάκχαρα που περιέχει αρχίζουν να μετατρέπονται σε άμυλο.

Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η γεύση του και να είναι άνοστος.

Η διατροφική ανάλυση για τον φρέσκο αρακά

Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Κ, μαγγάνιο και βιταμίνη C και αποτελεί καλή πηγή φυλλικού οξέως και ιχνοστοιχείων.

Περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και αδιάλυτες φυτικές ίνες που προάγουν την καλή εντερική λειτουργία.

Τι θα κάνω τον φρέσκο αρακά ;

Φρόντισε την ίδια μέρα που θα τον αγοράσεις να κάνεις τα παρακάτω. Πρώτα θα ξεκινήσεις με το να τον καθαρίσεις.

Πατώντας τον στη μέση θα ανοίξει ώστε να μπορέσεις να αφαιρέσεις τα μπαλάκια. Είναι μια διαδικασία εύκολη και διασκεδαστική για τα μικρά παιδιά

Αφού τον καθαρίσεις, σειρά έχει το πλύσιμο. Κάτω από τρεχούμενο νερό θα τα πλύνεις καλά. Αν θες να τα βάλεις μετά σε νερό με ξύδι

μπορείς, αφού όμως έχει προηγηθεί το σχολαστικό πλύσιμο. Θα βάλεις νερό να βράσει στο βραστήρα και θα γεμίσεις την πιο μεγάλη κατσαρόλα που έχεις.

Αφού θα έχει κοχλάσει το νερό θα τον ρίξεις μέσα και θα τον αφήσεις να βράσει για 4-5 λεπτά

Έπειτα θα τα βάλεις σε σουρωτήρι ή στο νεροχύτη και θα τους ρίξεις παγωμένο νερό μέχρι να πέσει τελείως η θερμοκρασία τους.

Αν έχεις μεγάλη μπασίνα, μπορείς να τα βάλεις σε νερό με πάγο. Εγώ δεν το κάνω…. παραείναι χρονοβόρα και δύσκολη η διαδικασία.

Ήρθε η ώρα να τα χωρίσουμε σε μερίδες τις οποίες θα βάλουμε σε σακούλες κατάψυξης και από εκεί στον καταψύκτη μας.

Προσοχή! Ότι μπαίνει στην κατάψυξη πρέπει να είναι σε σακούλες κατάψυξης και όχι απλώς τροφίμων. Οι δεύτερες κολλάνε στα τρόφιμα

όταν καταψύχονται και όταν έρθει η ώρα να τα μαγειρέψουμε είναι πολύ πιο δύσκολο να τα ξεκολλήσουμε από τη σακούλα.

Ενώ αυτές με την ένδειξη κατάψυξης είναι λίγο πιο χοντρές και μπορούμε να μαγειρέψουμε το τρόφιμο που περιέχουν

κατευθείαν από την κατάψυξη. Χωρίς να το ξεπαγώσουμε.

Έτοιμος. Τόσο γρήγορα και τόσο απλά !

Φρέσκος αρακάς καθάρισμα αλλά και συντήρηση.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!