Φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο η συνταγή μας σήμερα

Φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο η συνταγή μας σήμερα

Φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

Φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο. Αγαπημένο χειμωνιάτικο μεζεδάκι συνοδευτικό για το κρασάκι ή το τσιπουράκι μας. Ιδανικά φτιάχνεται στο τζάκι,

αλλά μπορούμε να τη φτιάξουμε και στα κάρβουνα ή απλώς στο φούρνο μας. Μπορεί να γίνει και πιο πικάντικη αν βάλουμε λίγη καυτερή πιπεριά

ή μπούκοβο. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι το αλάτι, ειδικά αν βάλετε σκληρή, πικάντικη φέτα όπως αυτή που προτιμώ εγώ.

Σε αυτή την περίπτωση δεν βάζουμε καθόλου αλάτι. Διαφορετικά ίσως χρειαστεί ελάχιστο.

Μπορεί άνετα να σταθεί και στο γιορτινό τραπέζι μας.

Τι λέτε ; Πάμε να τη φτιάξουμε ;

Υλικά : 2 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες, σφιχτές, σε φέτες, 200 γρ. τυρί φέτα, σε 2 κομμάτια, 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι,

2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση (προαιρετικά), 1 μικρή πιπεριά κόκκινη (προαιρετικά), 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες, λίγες ελιές, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο απλώνετε μέσα από μία στρώση φέτες ντομάτας, πιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη.

Μοιράζετε από πάνω τη φέτα και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που πιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης. Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο και το μπούκοβο, αν βάλετε.

Βάζετε από μία πιπεριά σε κάθε πακέτο, μοιράζετε τις φέτες κρεμμυδιού, ελιές και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε τα πακέτα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Αφαιρείτε το σκόρδο και σερβίρετε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο από πάνω, κατά προτίμηση νέας σοδειάς.

Καλή σας όρεξη!

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Αγαπάει την κουζίνα και δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται ενώ συνήθως τα αποτελέσματα των δοκιμών της είναι πετυχημένα και αμέσως μετά τα μοιράζεται μαζί μας.

Φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!