Δίπλες Διδυμιώτικες η συνταγή από την Αναστασία μας για σήμερα

Δίπλες Διδυμιώτικες η συνταγή από την Αναστασία μας για σήμερα

Δίπλες Διδυμιώτικες η συνταγή από την Αναστασία μας για σήμερα.

Αν έρθει κάποιος και με ρωτήσει ποιο είναι το αγαπημένο μου γλυκό θα πω χωρίς δεύτερη σκέψη οι δίπλες.

Συνυφασμένες με χαρές, σερβίρονται απαραίτητα σε αρραβώνες (τότε που γίνονταν), γάμους, βαπτίσεις αλλά και σε κάθε περίπτωση

που θέλουμε να δείξουμε την υπέρτατη χαρά μας. Βασισμένες στη σοφία των γιαγιάδων μας που πάντρευαν τα υλικά που παρήγαγαν

και δημιουργούσαν μια σειρά από φαγητά, πίτες και γλυκά. Γεύση παραδοσιακή, Δωρική θα έλεγα,

αναδεικνύεται από την αγνότητα και την κορυφαία ποιότητα των πρώτων υλών.

Η συνταγή που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας προέρχεται από το χωριό της γιαγιάς μου, τα Δίδυμα Ερμιονίδας, ένα μικρό ημιορεινό χωριό

λίγο πριν από το Κρανίδι με τη μοναδική σπηλιά του και τις υπέροχες αυτοφυείς κατακόκκινες τουλίπες που γεμίζουν τον κάμπο

την άνοιξη, πρόγονο των περίφημων Ολλανδικών. Η γεύση τους είναι ασύλληπτη. Τραγανές λόγω του ξυδιού και χωρίς την ενοχλητική

μυρωδιά του αυγού, αφού την εξουδετερώνει το ούζο. Δοκιμάστε τις και ελπίζω να τις αγαπήσετε όσο και εγώ.

Υλικά : 12 αυγά, 2 κ. γ. ξύδι, 1 σφηνάκι (περίπου 30ml) ούζο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (υπολογίστε 1 με 1, 5 κιλό), λάδι για το τηγάνισμα (ελαιόλαδο)

Ενώ για το γαρνίρισμα : κανέλα, σουσάμι και φυσικά μέλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το ξύδι που θα κάνει τις δίπλες μας τραγανές και το ούζο που θα εξουδετερώσει τη μυρωδιά του αυγού και θα τις κάνει να μοσχοβολάνε.

Ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα αρκετά σφιχτό ζυμάρι το οποίο στη συνέχεια θα ανοίξουμε σε πολύ λεπτό φύλλο.

Κόβουμε λωρίδες πλάτους περίπου 3 x 25-30 εκατοστά.

Αν έχουμε το ειδικό κυματιστό ροδάκι τις κόβουμε με αυτό. Διαφορετικά χρησιμοποιούμε τον κόφτη της πίτσας ή ακόμα και ένα απλό μαχαίρι.

Με τις λωρίδες από το ζυμάρι σχηματίζουμε το γράμμα Ζ και στο τέλος ενώνουμε καλά τις άκρες του.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο να κάψει καλά. Μπόλικο λάδι.

Ρίχνουμε τις δίπλες μία μία και τις πιέζουμε με πιρούνι μέσα στο λάδι για να τηγανιστούν καλά και να κάνουν φουσκάλες.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τις περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.

Δίπλες Διδυμιώτικες η συνταγή από την Αναστασία μας για σήμερα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!