Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος : Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στους δικαιούχους

Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος : Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στους δικαιούχους

Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος : Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στους δικαιούχους.

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η διανομή των δωρεάν τροφίμων στους δικαιούχους του  προγράμματος ΤΕΒΑ στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου Αρτέμιδας στο Λιμάνι.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Σε κάθε διανομή οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν:

Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο.

Α.Μ.Κ.Α. ( Σε επίσημο έγγραφο).

Επικυρωμένη εξουσιοδότηση σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο δικαιούχος για παραλαβή.

Τηρώντας τα πρωτόκολλα για τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, συστήνεται στους πολίτες η χρήση ιατρικής μάσκας

και γαντιών μιας χρήσης καθώς και η τήρηση φυσικής απόστασης κατά τη διάρκεια της διανομής.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν με γραπτό μήνυμα και θα πρέπει να προσέλθουν αυστηρά κατά το χρονικό διάστημα που θα ορίζει αυτό.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 22940 45566, 22940 88088 (εσωτ.302-304).

Τι είναι το ΤΕΒΑ

Το ΤΕΒΑ είναι Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, πρόκειται για το «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ)» και υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων

και βασικών υλικών αγαθών ενώ  συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων  και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Αίτηση – Δικαιούχοι

Πλέον δικαιούχοι του ΤΕΒΑ είναι μόνο όσοι δικαιούνται και το ΚΕΑ. Μάλιστα η αίτηση γίνεται μέσα από την πλατφόρμα του ΚΕΑ.

Για να γίνει η υπαγωγή των δικαιούχων του ΚΕΑ στο ΤΕΒΑ, χρειάζεται ο/η αιτών/ουσα να δηλώσει ότι επιθυμεί την συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα.

Αυτό γίνεται με την αντίστοιχη επιλογή που είναι διαθέσιμη στην φόρμα της αίτησης του ΚΕΑ.

Μόλις ο χρήστης επιλέξει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει στο ΤΕΒΑ, πρέπει να επιλέξει και τον Κοινωνικό Εταίρο και το Σημείο Διανομής που τον/την βολεύει

(όπου αυτά είναι διαθέσιμα), από σχετική λίστα επιλογών ανάλογα με τον Δήμο κατοικίας του νοικοκυριού.

Για τα νοικοκυριά που ήταν ήδη δικαιούχοι ΚΕΑ, απαιτείται τροποποίηση της αίτησης του ΚΕΑ για να δηλωθεί η ένταξη στο ΤΕΒΑ.

Η τροποποίηση μπορεί να γίνει είτε μέσω των Δήμων είτε μέσω των ΚΕΠ, είτε απευθείας από τον δικαιούχο (στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr) .

Οι Δήμοι λειτουργούν ως ενδιάμεσοι στην όλη διαδικασία.

Οι αιτήσεις γίνονται,  όπως είπαμε ήδη, ηλεκτρονικά και εγκρίνονται ή όχι από το αρμόδιο Υπουργείο, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια ενημερώνεται ο δικαιούχος – ωφελούμενος και παραλαμβάνει από τα σημεία που υποδεικνύει ο Δήμος.

Δεν γίνονται αιτήσεις μέσω των Δήμων, ούτε εγκρίνονται από τους Δήμους οι δικαιούχοι.

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος συμμετέχει μέσω της «Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής» στο οποίο Επικεφαλής Εταίρος είναι ο Δήμος Σαρωνικού

και συμμετέχουν οι Δήμοι Σαρωνικού, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αχαρνών, Διονύσου, Κρωπίας Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας,

Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού και η Ι. Μ. Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, μπορείτε να πάρετε για τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος στα τηλέφωνα : 22940 45566, 22940 88088 (εσωτ.302-304).

Καταγγελίες

Αν ωστόσο, υπάρχει κάποιος δικαιούχος – ωφελούμενος που θέλει να πραγματοποιήσει καταγγελία, μπορεί να το κάνει ως εξής :

Το Εθνικό σημείο υποδοχής καταγγελιών που αφορούν το ΤΕΒΑ, είναι η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς,

η οποία αποτελεί την Υπηρεσία που έχει αναλάβει τον Εθνικό Συντονισμό για θέματα απάτης στην Ελλάδα (AFCOS).

Οι καταγγελίες υποβάλλονται με τους εξής τρόπους : α) Ηλεκτρονικά : http://kataggelies.gsac.gov.gr    β) Ταχυδρομικώς  γ) Μέσω τηλεομοιοτυπίας

δ) Αυτοπροσώπως ( ή διά νομίμως εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου) στη Γραμματεία της Υπηρεσίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (8.30-16.30).

Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος : Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στους δικαιούχους.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!