Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την Αναστασία μας για σήμερα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την Αναστασία μας για σήμερα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την Αναστασία μας για σήμερα.

Όταν ήταν μικρούλα η κόρη μου, όπως σε όλα τα παιδιά της άρεσε να βοηθάει στην κουζίνα. Και εγώ σαν εργαζόμενη μητέρα

που ο χρόνος που είχα διαθέσιμος για το παιδί ήταν λιγοστός, προσπαθούσα να μην της χαλάω το χατίρι και να να περνάμε όσο το δυνατόν

περισσότερες ωραίες στιγμές μαζί. Κάπως έτσι κάποιο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου πριν από αρκετά χρόνια δοκιμάσαμε τη συνταγή

για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα που είχε ανεβάσει στην παρεούλα του τότε Family club  μια άλλη μαμά.

(Για όσους δεν γνωρίζουν, το forum του Family club ήταν δημιούργημα της Μαριλένας μας. Μέσα από αυτό και την καθημερινή μας επικοινωνία

γνώρισα εξαιρετικές μαμάδες που πλέον μπορώ να τις αποκαλώ ΦΙΛΕΣ μου και φυσικά τη Μαριλένα που για εμένα είναι αδελφή.

Και φυσικά από εκεί έγιναν οι πρώτες ζυμώσεις για τις “Συνταγές της Αναστασίας” και την καθημερινή μας επικοινωνία μέσα από εδώ.)

Τα μπισκότα αυτά μας άρεσαν τόσο πολύ που πλέον καθιερώθηκαν ανάμεσα στα γλυκά που φτιάχνουμε κάθε χρόνο.

Το μυστικό τους είναι να μην τα αφήσετε να ψηθούν για περισσότερα από 12 λεπτά, παρόλο που θα σας φανούν αρκετά μαλακά.

Ωστόσο όσο μένουν, αν μείνουν, γίνονται πιο σκληρά. Κάτι άλλο που θέλω να γνωρίζετε είναι ότι η ποσότητα αυτή μας δίνει

μόλις 15 με 20 μπισκότα. Νομίζω ότι είναι πολύ λίγα. Γι αυτό και πότε δεν φτιάχνω μόνο μια δόση.

Πάρτε λοιπόν τους μικρούς σας φίλους, σηκώστε μανίκια, φορέστε ποδίτσες και ξεκινήστε!

Υλικά : 170 – 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα, ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη,

¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο, ¼ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι, 60 γρ βούτυρο μαλακό, 60 γρ ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη),

2 κουταλάκια του γλυκού αραιό σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ή μέλι, 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα 170 γραμμάρια αλεύρι να γίνει σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Πρέπει να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστο ζύμη.

Αν κολλάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Κόβουμε σε Χριστουγεννιάτικα ή άλλα σχήματα τα μπισκότα μας με τη βοήθεια κουπ πατ.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΉ! Όταν βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακά γιατί όσο κρυώνουν γίνονται πιο σκληρά.

Η συνταγή αυτή βγάζει 15 – 20 μπισκότα.

Εγώ συνήθως φτιάχνω διπλή ή ακόμα και τριπλή δόση.

Σημείωση : Αν θέλετε μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσο, λευκό ή και χρωματιστό.

Το πιο απλό, γρήγορο και εύκολο γλάσσο είναι σε άχνη ζάχαρη να βάλετε λίγο λίγο νερό – και μερικές σταγόνες λεμόνι αν θέλετε – μέχρι να γίνει παχύρευστο υγρό.

Το αφήνετε λευκό ή αν θέλετε βάζετε και μερικές σταγόνες χρώμα για χρωματιστό γλάσο.

Ακόμη μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα για την διακόσμηση των μπισκότων.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την Αναστασία μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!