Αρακάς λεμονάτος η συνταγή από την Αναστασία μας για σήμερα

Αρακάς λεμονάτος η συνταγή από την Αναστασία μας για σήμερα

Αρακάς λεμονάτος η συνταγή από την Αναστασία μας για σήμερα.

Ένα από τα αγαπημένα λαδερά φαγητά της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας είναι ο αρακάς. Φρέσκος ή κατεψυγμένος

μαγειρεύεται εύκολα και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του είναι ότι εκτός από τον κλασικό τρόπο

με ντομάτα γίνεται και με λεμόνι. Και είναι πολύ νόστιμος. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι αν πάρουμε κατεψυγμένο

να είναι καλής ποιότητας και αρκετά ψιλός για να μπορέσει να βράσει όπως πρέπει. Είναι ίσως το μόνο τρόφιμο

που ακριβώς για αυτό το λόγο επιμένω να αγοράζω επώνυμη μάρκα και βιολογικό.

Πάμε να τον φτιάξουμε…

Υλικά : 500 γρ αρακά φρέσκο καθαρισμένο ή κατεψυγμένο , 2 καρότα κομμένα σε φέτες, 2 πατάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους ,

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, χυμός από ένα λεμόνι, μισό ματσάκι άνηθος, αλάτι ,πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, ενώ στην συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα μα και την πατάτα.

Αφήνουμε να σοταριστούν 2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά.

Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι σχεδόν να σωθούν τα υγρά.

Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο χυμό λεμόνι και τον άνηθο. Διορθώνουμε την γεύση στο αλατοπίπερο.

Πολλοί βάζουν και φρέσκο μάραθο ή φοινόκιο στο συγκεκριμένο φαγητό. Είναι κάτι που δεν το έχω δοκιμάσει

για να σας πω πώς είναι. Ωστόσο μπορείτε αν θέλετε να το δοκιμάσετε.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές,

όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά

μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν

να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αρακάς λεμονάτος η συνταγή από την Αναστασία μας για σήμερα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!