Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας για την αργία των Τριών Ιεραρχών

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας για την αργία των Τριών Ιεραρχών

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, 30 Ιανουαρίου.

Και εξηγεί τι θα γίνει τελικά, μετά τη ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο όπου προβλέπεται η κατάργηση της σχολικής αργίας.

Ανοικτά θα είναι τα σχολεία στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους,

ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει :

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών,

αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω».

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού  και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων  και της εν γένι προσφοράς τους  στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.

Θυμίζουμε  ότι με   διάταξη του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία  παρέμεναν κλειστά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.

Έρχονται αλλαγές στην παιδεία

Αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, ανασύσταση  της Αρχής για την αξιολόγηση των ΑΕΙ (ΑΔΙΠ) και απελευθέρωση των λογαριασμών έρευνας των πανεπιστημίων από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του κράτους περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»,

περιλαμβάνει σειρά νέων άρθρων σχετικών με την εορτή των Τριών Ιεραρχών, τις μαθητικές εκδρομές, τον ΔΟΑΤΑΠ, τα εκκλησιαστικά σχολεία  το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά και τον τριετή αποκλεισμό στους εκπαιδευτικούς που διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει τις διατάξεις για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα των ΑΕΙ,

καθώς αυτές οι διατάξεις μελετώνται περισσότερο και θα κατατεθούν στο επόμενο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Ενημερωθείτε για θέματα Παιδείας, στην ανάλογη κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο). 

 

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!