Aγκινάρες τηγανιτές με κουρκούτι η σημερινή μας συνταγή

Aγκινάρες τηγανιτές με κουρκούτι η σημερινή μας συνταγή

Aγκινάρες τηγανιτές με κουρκούτι η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία.

Κάτι που δοκίμασα πρώτη φορά αυτές τις λίγες ημέρες που πήγα στη Μεσσήνη ήταν οι τηγανιτές αγκινάρες. Ένα μεζεδάκι πολύ νόστιμο.

Δεν έχει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά της αγκινάρας και αν δεν ξέρεις τι είναι, δύσκολα μπορείς να το καταλάβεις. Περισσότερο το προδίδει η εικόνα του,

παρά η γεύση και η μυρωδιά του. Και εννοείται ότι με το που γύρισα, έψαξα να βρω τη συνταγή, να την δοκιμάσω και να την ανεβάσουμε στο site.

Η αγκινάρα αποτελεί τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ η συνταγή που σας προτείνουμε είναι εύκολη και σίγουρα θα σας κερδίσει με τη γεύση της.

Υλικά : 12 αγκινάρες καθαρισμένες, περίπου ένα λίτρο νερό σε ένα βαθύ μπολ, αλεύρι όσο πάρει, για να γίνει χυλός όχι, όμως, πολύ πηχτός, αλάτι μα και και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις κομμένες στη μέση αγκινάρες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τον χυλό με το νερό και το αλεύρι και αφού κρυώσουν τις ρίχνουμε μέσα σε αυτόν. Μπορείτε, αν θέλετε, να μην τις βράσετε καθόλου.

Τις κόβουμε στη μέση, σε φέτες ή στα 8. Αλατίζουμε το αλεύρι, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε. Με τον δεύτερο τρόπο (χωρίς βράσιμο δηλαδή)

είναι πιο τραγανές, αλλά σε πολύ κόσμο δεν αρέσουν, αφού είναι και αρκετά πιο σκληρές.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα

εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Aγκινάρες τηγανιτές με κουρκούτι η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!