10 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για μικρά και μεγάλα παιδιά

10 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για μικρά και μεγάλα παιδιά

10 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για μικρά και μεγάλα παιδιά.

10 πρωτότυπα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης – advent calendar Χριστουγέννων, για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά από την Αναστασία μας.

Μόλις μία ημέρα έμεινε για να μπούμε στον πιο εορταστικό μήνα του χρόνου.

Όλοι, μικροί και μεγάλοι ανυπομονούμε για τη μεγάλη γιορτή.

Μετράμε αντίστροφα, κρυφά και φανερά.

Οπότε τι πιο όμορφο από ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης;

Εμείς σας προτείνουμε 10 πρωτότυπα ημερολόγια για μικρά και μεγάλα παιδιά τα οποία όμως δεν είναι απαραίτητο να περιέχουν λιχουδιές.

Και αν το κάνουν θα είναι με πολύ πρωτότυπο τρόπο.

Ας τα δούμε:

  1. Κάλτσες με μικρά κεράσματα : Όλοι έχουμε σίγουρα στα συρτάρια μας μονές κάλτσες.

Πολύ πονεμένη ιστορία για τις νοικοκυρές. Τι θα λέγατε να τις κρεμάσουμε με μανταλάκια σε ένα σχοινί στο παιδικό δωμάτιο,

να βάλουμε μικρές λιχουδιές και από έξω να γράψουμε με μαρκαδόρο τον αριθμό των ημερών που απομένουν;

Όσο πιο παρδαλές και διαφορετικές μεταξύ τους, τόσο πιο χαριτωμένο θα είναι το αποτέλεσμα.

  1. Χαρτονένιο Δέντρο με στολίδια : Μια πολύ απλή κατασκευή.Παίρνουμε πράσινο χαρτόνι και το κόβουμε σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.Με μαρκαδόρο σχηματίζουμε 24 μικρούς κύκλους στους οποίους γράφουμε τους αριθμούς από το 24 έως το 1 από κάτω προς τα πάνω.

    Στην κορυφή σχηματίζουμε ένα αστέρι και γράφουμε το 0. Κόβουμε 24 χαρτάκια ακριβώς στο μέγεθος που έχουν οι κύκλοι πάνω στο χαρτόνι, συν ένα χρυσό (ή κίτρινο) αστέρι.

    Τα χρωματιστά χαρτονάκια είναι τα στολίδια που θα κολλάμε κάθε μέρα στο δεντράκι μας και την ημέρα των Χριστουγέννων θα βάλουμε το αστέρι.

    Εναλλακτικά μπορούμε να βρούμε ένα μεγάλο κλαδί (ακόμα και από το παλιό ψεύτικο δέντρο μας), να πάρουμε 24 μικρά στολίδια στα οποία θα κολλήσουμε αυτοκόλλητα με τους αριθμούς και να τα βάλουμε σε μια γυάλα δίπλα στο κλαδί μας.

    Στο τέλος θα έχουμε αντίστοιχο αποτέλεσμα.

  2. Το κυνήγι της κρυμμένης λιχουδιάς : 24 λιχουδιές κρυμμένες σε ρολά από χαρτί υγείας και 24 φάκελοι με μικρούς γρίφους που σε παραπέμπουν στις κρυψώνες.Για παράδειγμα για το συρτάρι με τα πιρούνια θα μπορούσαμε να γράψουμε “Αν το έβλεπε ο Ποσειδώνας θα νόμιζε ότι είναι μινιατούρα αυτού που κρατούσε”.
  3. Βγάζουμε ξυλάκια : Ένα χαρτόνι. Κάτω κάτω γράφουμε Days to go.Πάνω πάνω Merry Christmas. Ανάμεσα αριθμημένα ξυλάκια κατασκευών κολλημένα με λίγη ταινία διπλής όψης. Κάθε μέρα το παιδί αφαιρεί και ένα ξυλάκι.Και συνεχίζουμε με τα 10 πρωτότυπα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης – advent calendar Χριστουγέννων, για μικρά και μεγάλα παιδιά.
  4. Το αστείο της ημέρας : 24 μικρά αστεία κρεμασμένα ή σε φακέλους. Κάθε μέρα και από ένα.

    Για παράδειγμα μπορούμε να γράψουμε “Ποιο είναι αγαπημένο σπορ του Άη Βασίλη; Το καράτε. Αφού έχει μαύρη ζώνη.”

  5. Το ημερολόγιο με τις δραστηριότητες : Κάθε μέρα μας προτείνεται να κάνουμε και από μια δραστηριότητα.Από το να διαβάσουμε ένα παραμύθι και να δούμε μια ταινία, μέχρι να τυλίξουμε τα δώρα και να γράψουμε τις κάρτες μας.Πιστέψτε μας, θα βρείτε πολύ περισσότερες από 24 δραστηριότητες.
  6. 24 ιστορίες για τα Χριστούγεννα : Τυπώνουμε μικρές ιστορίες, ή ακόμα και την ίδια ιστορία σε συνέχειες και διαβάζουμε κάθε βράδυ από μία.
  7. Ένα αλλιώτικο “ρολόι” : Σχεδιάζουμε ένα ρολόι το οποίο δεν έχει 12 ώρες, αλλά 24 ημέρες.Και έχει μόνο έναν δείκτη, αυτόν που μας δείχνει πόσες ημέρες έμειναν για τη μεγάλη γιορτή. 

  8. Σκάλα : Η σκαλίτσα που ανεβαίνει ο Αη Βασίλης μέχρι να φτάσει στα Χριστούγεννα είναι αριθμημένη.

    Φτιαγμένη από χαρτόνι μπορεί να κολληθεί στο ψυγείο μας και ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών να είναι μαγνητάκι.

  9. Φτιάχνουμε πάζλ : Αγοράζουμε ένα πάζλ με 50 κομμάτια. Κρύβουμε το κουτί για να είναι έκπληξη για το παιδί.Παίρνουμε φακέλους και σε καθέναν βάζουμε από δύο κομμάτια του πάζλ. Την ημέρα των Χριστουγέννων θα βάλουμε τα δύο τελευταία και θα ολοκληρωθεί το πάζλ μας.Αν έχουμε το χρόνο και τη δυνατότητα να φτιάξουμε πρώτα το πάζλ χωρίς να μας δει το παιδί και να βάλουμε συνεχόμενα κομμάτια, ακόμα καλύτερα.

    Διαφορετικά θα δυσκολευτούμε λιγάκι αλλά στο τέλος θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Ότι και αν επιλέξετε, εμείς θα σας ευχηθούμε να περάσετε υπέροχες στιγμές με τα παιδιά σας και κάθε μέρα να βλέπετε τη χαρά στα προσωπάκια τους.

Όχι μόνο για τις επόμενες 25 ημέρες, αλλά κάθε μέρα του χρόνου.

Καλή επιτυχία, όποιο ημερολόγιο κι αν επιλέξετε να κάνετε και Καλές γιορτές σε όλους μας με υγεία !

Αυτά είναι τα 10 πρωτότυπα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης – advent calendar Χριστουγέννων, για μικρά και μεγάλα παιδιά από την Αναστασία μας.

Καλή επιτυχία, όποιο ημερολόγιο κι αν επιλέξετε να κάνετε και Καλές γιορτές σε όλους μας με υγεία !

10 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Περισσότερα Χριστουγεννιάτικα άρθρα θα βρείτε στην ανάλογη κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!