Ίδρυση κόμματος “Ασπίδα Πολιτών” του Γεωργίου Νικόλαου

Ίδρυση κόμματος “Ασπίδα Πολιτών” του Γεωργίου Νικόλαου

Την ίδρυση του κόμματος «Ασπίδα Πολιτών» ανακοίνωσε ο κύριος Γεωργίου Νικόλαος και πρώην πολιτευτής της Ένωση Κεντρώων στην καρδιά των Μεσογείων από την Παιανία όπου διαμένει έως και σήμερα.

Το κόμμα έχει έδρα την Παιανία Αττικής, είναι κόμμα κεντρώας κατεύθυνσης, υποστηρίζει θεσμούς  Άμεσης Δημοκρατίας όπως το δημοψήφισμα και θα εργαστεί στην ενίσχυση αυτών.

Στις 17/12/2019 ο κύριος Γεωργίου Νικόλαος κατέθεσε προς τον κ Εισαγγελέα τού Αρείου Πάγου  την Αίτηση Ιδρύσεως Πολιτικού Κόμματος, την Ιδρυτική διακήρυξη και το Καταστατικό τού Κόμματος με την ονομασία «Ασπίδα Πολιτών».

Η Ασπίδα Πολιτών ιδρύεται βάσει του άρθρου 29 του συντάγματος. Είναι κόμμα πολιτικών αρχών,  αρχών της δημοκρατίας της δικαιοσύνης και της διαφάνειας.

Η οργάνωση και η δράση του νέου κόμματος εξυπηρετούν την Ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δράση του και η πολιτική του εδράζεται στο πλαίσιο αρχών που χαράσσονται,  σχεδιάζονται και θεσμοθετούνται σύμφωνα με το καταστατικό του.

Η Ασπίδα Πολιτών θα δημιουργήσει στους πολίτες της Ελλάδας ανεξαρτήτως φύλου, ίσες ευκαιρίες αντιπροσώπευσης στα διοικητικά όργανα τού Κόμματος.

Στις 30/1/ 2020 είναι γεγονός πλέον ότι επικυρώθηκε από τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό τους κόμματος.

Το κόμμα δύναται να συμμετέχει στις Βουλευτικές εκλογές, στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τις Ευρωεκλογές.

Το κόμμα υπόσχεται να υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους .Να προασπίζει την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών από εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους. Να εργασθεί για να γίνει πράξη η ισότητα των πολιτών απέναντι στους νόμους και ουσιαστική η δυνατότητα συμμετοχής του κάθε πολίτη στις ευκαιρίες κοινωνικής ζωής. Να καταργήσει την οικογενειοκρατία στα πολιτικά αξιώματα και την δια βίου ενασχόληση με την πολιτική ζωή.

Τέλος, ο κύριος Γεωργίου Νικόλαος θέλει να ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά τού, τους 204 πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν και υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!